Ένοχος ο 60χρονος Λαρισαίος που αυνανιζόταν έξω από παιδικό σταθμό

Ένοχος ο 60χρονος Λαρισαίος που αυνανιζόταν έξω από παιδικό σταθμό

Ένοχος όπως κατηγορούνταν για προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας κρίθηκε χθες ένας 60χρονος Λαρισαίος από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Ο 60χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία, την περασμένη Πέμπτη στις 11.30 το πρωί, έχοντας τοποθετήσει «το χέρι του στο εσωτερικό του παντελονιού του», «προέβη δημόσια σε πράξη αυνανισμού», ενώ βρισκόταν «σε πεζοδρόμιο έναντι Βρεφονηπιακού Σταθμού» στην περιοχή του ΟΣΕ.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης χθες στο Αυτόφωρο, μάρτυρας περιέγραψε τα γεγονότα σημειώνοντας πως ο 60χρονος «έκανε την κίνηση του αυνανισμού», αλλά μέσα από το παντελόνι του, προσθέτοντας ότι την ίδια πράξη είχε επαναλάβει πριν μία ή δύο εβδομάδες, χωρίς τότε να καταγγελθεί στην αστυνομία.

Σε αντίθεση με την τελευταία φορά, όπου κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. με δεδομένο ότι η καταγγελθείσα πράξη έλαβε χώρα ενώπιον δύο γυναικών που εργάζονταν εκείνη την ώρα στον δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό, αλλά και «ανήλικων παιδιών που βρισκόταν στον αύλειο χώρο του σταθμού», σε διάλειμμα, όπως αναφέρθηκε χθες, «προσβάλλοντας βάναυσα τη γενετήσια ευπρέπειά τους».

«Τότε ντράπηκα» κατέθεσε μάρτυρας με αφορμή την πρώτη φορά για να εξηγήσει πως, βλέποντας τον 60χρονο στο απέναντι πεζοδρόμιο για δεύτερη φορά «καλέσαμε την αστυνομία γιατί έπρεπε να προστατεύσουμε τα παιδιά».

Μάρτυρας υπεράσπισης καταθέτοντας τόνισε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει περίπτωση ο 60χρονος να έκανε τέτοιο πράγμα». Την κατηγορία αρνήθηκε και ο 60χρονος στην απολογία του εξηγώντας στο δικαστήριο τους προσωπικούς λόγους για τους οποίους βρέθηκε στη συνοικία.

Αφήνοντας να εννοηθεί πως για τους λόγους αυτούς, δεν εξέτασε καν το γεγονός ότι βρισκόταν μπροστά σε σχολική μονάδα, υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο μπροστά σε παιδάκια», ενώ για το όλο θέμα που προκλήθηκε από τη στάση του ζήτησε «ταπεινά συγγνώμη».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, έχοντας νωρίτερα παρατηρήσει αντιφάσεις στα λεγόμενα του κατηγορουμένου. Τελικά το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ένοχο τον 60χρονο και του επέβαλε τη χρηματική ποινή των 90 ημερήσιων μονάδων προς 5 ευρώ ημερησίως.

Με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, ολοκληρώνοντας την ακροαματική διαδικασία και απευθυνόμενος προς τον κατηγορούμενο να σημειώνει την ανάγκη, «να είστε προσεκτικός», όπως του είπε χαρακτηριστικά.

Β.Κ.

Πηγή
www.eleftheria.gr