Αλλάζει εικόνα το αναψυκτήριο στο Κηποθέατρο

Αλλάζει εικόνα το αναψυκτήριο στο Κηποθέατρο

Ένας νέος χώρος αναψυχής, σε ένα παλιό στέκι των Λαρισαίων, στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ, ετοιμάζεται για να ανοίξει τις πύλες του, κορονοϊού επιτρέποντος.

Μετά από πολλά χρόνια από τη δημιουργία του, το αναψυκτήριο στην είσοδο του μεγάλου «πνεύμονα πρασίνου» της πόλης μας, αλλάζει μορφή και εν έτει 2021 ξεκινά να χαράζει νέα πορεία, με τον Δήμο Λαρισαίων να έχει υπογράψει σύμβαση με τον νέο μισθωτή του για 15 χρόνια αντί του ποσού των 4.100 ευρώ τον μήνα.

Η καταβολή του ενοικίου από τον μισθωτή, ξεκινά από τον ερχόμενο Μάιο, σύμφωνα με τη σύμβαση, και μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί όχι μόνο η μεταμόρφωση του χώρου, αλλά και η οργάνωση της λειτουργίας του.

Ο ενοικιαστής, με δικές του δαπάνες, προχωρά σε εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης του εσωτερικού και περιβάλλοντα χώρου του αναψυκτηρίου, βάσει προδιαγραφών που όρισε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Μάλιστα το κόστος αυτών είχε εκτιμηθεί από τη μελέτη της Υπηρεσίας, στα 158.794 ευρώ (με Φ.Π.Α.). Μεταξύ άλλων, οι εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέων στεγάστρων, την ανακατασκευή των αποχωρητηρίων με πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και διεύρυνση της αριστερής θύρας με καθαίρεση τμήματος τοίχου επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερο άνοιγμα για να μπορεί να χωρέσει ένα αμαξίδιο, καθαιρέσεις κιγκλιδωμάτων και αντικατάστασή τους, αντικατάσταση φθαρμένων πλακών στον εξωτερικό χώρο εμβαδού, τοποθέτηση εξωτερικών γυάλινων πτυσσόμενων φύλλων ασφαλείας τύπου «φυσαρμόνικα», που είναι ειδικά για καταστήματα και αίθριους χώρους, δημιουργία νέου σιντριβανιού, αποξήλωση και αντικατάσταση πλακιδίων στον εσωτερικό χώρο, κατασκευή ράμπας (4,5x1,5 μ.) στη θέση όπου υπήρχαν βαθμίδες αριστερά του αναψυκτηρίου, κ.ά.


ΦΥΛΑΞΗ
Να σημειωθεί ότι ο μισθωτής αναλαμβάνει τη φύλαξη του χώρου, όπως και της παιδικής χαράς που εφάπτεται αυτού, η οποία εκτιμάται ότι είναι από τις πιο ακριβές κατασκευές μεταξύ όλων των άλλων παιδικών χαρών, που υπάρχουν στην πόλη.

Άλλωστε, είναι η μεγαλύτερη παιδική χαρά της Λάρισας, με έκταση 2.700 τ.μ. και περιέχει συνολικά 16 όργανα, που καλύπτουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του παιχνιδιού, κάθε ηλικιακής ομάδας ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία.

Λ.Κ.

Πηγή
www.eleftheria.gr