Γ. Βασιλόπουλος: Ανιχνεύτηκε το πρώτο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα στη Λάρισα

Γ. Βασιλόπουλος: Ανιχνεύτηκε το πρώτο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα στη Λάρισα

To πρώτο στέλεχος της Δέλτα μετάλλαξης ανιχνεύτηκε στη Λάρισα, ανέφερε το μεσημέρι μιλώντας στο Μαγκαζίνο τςη Θεσσαλίας ο καθηγητής της Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Βασιλόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος υποστήριξε πως μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να συνεισφέρουν στον περιορισμό της διάδοσης αυτού του στελέχους που έχει πλέον εξαιρετική μεταδοτικότητα και πολύ σύντομα - ίσως και μέσα στον Αύγουστο-θα επικρατήσει και στη χώρα μας.

Σημείωσε πάντως πως φαίνεται ότι όσοι πλήρως εμβολιασμένοι κολλήσουν αυτό το στέλεχος, δείχνουν να νοσούν ελαφρύτερα, ενώ στους ανεμβολίαστους βρίσκει έδαφος και για τη διάδοση, αλλά και για πολύ πιο σοβαρές παθήσεις.

Aκόμη ο καθηγητής της Αιματολογίας ανέφερε ότι:

"Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να κατανοήσω τις αμφιβολίες πολλών συμπολιτών γύρω από το εμβόλιο. Είναι πολλοί με χρόνια νοσήματα που τρέμουν μια έξαρση της νόσου. Εδώ έπρεπε οι επιστημονικές εταιρίες να έχουν επικοινωνήσει τα δεδομένα και εδώ υπάρχει ολιγωρία.

Είναι πολλοί που στέκονται με καχυποψία στο γιατί το κράτος νοιάζεται τόσο πολύ να τους σώσει. Κλασική περίπτωση εγωκεντρικού κ μικρονοϊκου ανθρώπου. Όσο κ να μαλλιάσει η γλώσσα μας, δεν πείθεται.

Είναι πολλοί που περιμένουν ακόμα να δουν τι θα πάθουν οι άλλοι. Μετά από 4 δις δόσεις, είναι μάλλον αναλφάβητοι. Κ εδώ η ενημέρωση θα πάει στραφι. Μετά είναι και πολλοί «επιστήμονες» σαν τον Παύλο.

Πρακτικά πρόκειται για λειτουργικά αναλφάβητους που η ημιμάθεια τους τους οπλίζει με έωλα επιχειρήματα που δυστυχως έχουν μεγάλο κοινό. Τι μας μένει; Η ράβδος. Ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε.

Όσοι «ευαίσθητοι» πιστεύουν ότι πρέπει να μιλάμε κ άλλο, παίζουν το παιχνίδι της ολιγωρίας που θα μας στείλει με μια δέλτα έξαρση να ψάχνουμε κρεβάτια. Τώρα πρέπει να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όλη τη νοητική θολούρα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι σύλλογοι, η εκκλησία κ εμείς δεν μπορεί να είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση. Για ένα θέμα δημόσιας υγείας που θυμίζει την «αντίσταση» στο κάπνισμα. Κ που τελικά υλοποιήθηκε. Ράβδος λοιπόν εφ’ όσον δεν πιπτει λόγος."

Κλείνοντας ο καθηγητής σημείωσε πως με τα περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση των μετακινήσεων στους ανεμβολίαστους φαίνεται ότι θα πειστούν και όσοι δεν το έπραξαν ακόμη, αλλά αν δεν επισπευστεί αυτό δεν θα μπορέσουμε να επτύχουμε το επιθυμητό ποσοστό που πρέπει πλέον να είναι πάνω από το 80% για τους πλήρως εμβολιασμένους για να περιορίσουμε τη δράση του, ενώ δεν παρέλειψε να παρατηρήσει ότι η ΠΕ Λάρισας βρίσκεται πολύ πίσω από πλευρά εμβολιασμών και άλλοθι δεν υπάρχουν πλέον, αφού διαθέτει τρία μεγα-εμβολιαστικά κέντρα (τα δύο νοσοκομεία και το στρατιωτικό) .

Πηγή
www.thessaliatv.gr