Πανελλήνια διάκριση σχολείων της Λάρισας σε διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Πανελλήνια διάκριση σχολείων της Λάρισας σε διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Πανελλήνια διάκριση στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας – Ελλάδα 2021 που διοργανώνει κάθε χρόνο , η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα και που απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα είχαν σχολεία της Λάρισας , των Τρικάλων και του Βόλου.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν:
Λάρισα : Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη – Δημοτικό , 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ,
Τρίκαλα : Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων
Βόλος : 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Ελληνογαλλική Σχολή « Αγιος Ιωσηφ» Βόλου

Το φετινό θέμα : «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ … “, ένας ασυνήθιστος οδηγός στα γαλλικά της μυστικής μας Ελλάδας ήταν η πρόκληση και η έμπνευση στις δημιουργίες των μαθητών.

Φέτος, παρά τις δυσκολίες, που συνδέονται με την πανδημία, περισσότεροι από 4.000 μαθητές συνεργάστηκαν με τους Γάλλους δασκάλους σας για να συμβάλλουν στην ανακάλυψη του ελληνικού πολιτισμού, να μεταδώσουν τα όνειρά και τη ζωή στην Ελλάδα .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, για τον ενθουσιασμό τους στην εκμάθηση των γαλλικών! Στους δασκάλους για τη συμμετοχή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού και την εμπιστοσύνη και αγάπη τους για τη Γαλλία .

Είναι πραγματικοί πρεσβευτές της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, από τις οποίες γιορτάζουμε αυτή τη δεκαετία, μια σημαντική επέτειο.

Η κ. Χρύσα Βουλγαράκη Μέλος της εθνικής επιτροπής κριτών και Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας συγχαίρει όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, που συμμετείχαν καθώς και τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας!

Πηγή
www.ertnews.gr