Η Ευαγγελία Φράγκου απαντά στις ερωτήσεις μας όσον αφορά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών

Η Ευαγγελία Φράγκου απαντά στις ερωτήσεις μας όσον αφορά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών

Το vreslarisa.gr βρέθηκε στη Μονάδα Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών "Ονειρούπολη" (Αγιάς 75) και η εξειδικευμένη παιδαγωγός Ευαγγελία Φράγκου, απάντησε στα ερωτήματα μας όσον αφορά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών.

1.Αρχικά να ξεκινήσουμε με το πιο βασικό ερώτημα. Γιατί να στείλει ένας γονέας το παιδί του σε μια παιδική μονάδα? Ποιά είναι τα ωφέλη?

Οι μονάδες Φροντίδας και Απασχόλησης παιδιών, είναι προσεγμένοι χώροι με καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό, που στοχεύει στην διαπαιδαγώγηση, ψυχαγωγία και διασκέδαση των παιδιών με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας, χρησιμοποιώντας πάντα παιδαγωγικό υλικό. Επομένως, τα παιδιά έχουν να αποκομίσουν αρκετά ωφέλη από μία τέτοια Μονάδα...Παρατηρούν, μαθαίνουν, εξερευνούν, παίζουν, αλληλοεπιδρούν και δημιουργούν τις πρώτες τους φιλίες!

2.Πως λειτουργεί μία παιδική μονάδα? Ποιές είναι οι ώρες λειτουργίας και οι δραστηριότητες της?

Μια τέτοια Μονάδα λειτουργεί καθημερινά ως Παιδικός Σταθμός με πρωινό τμήμα από Δευτέρα έως Παρασκευή και παραμένει κλειστή κάποιες μέρες κατά τη διάρκεια του Πάσχα, των Χριστουγέννων και τον Αύγουστο μήνα του Καλοκαιριού.

Κάθε μονάδα ορίζει τις δικές της δραστηριότητες και ώρες λειτουργίας, εμείς στην Ονειρούπολη λειτουργούμε από Δευτέρα έως Παρασκευή με πρωινό τμήμα, 08:15 με 13:15.

Στους όμορφους χώρους της, πραγματοποιείται και απογευματινή δημιουργική απασχόληση κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, με ωράριο από τις 17:00 ως τις 21:00.

Οι δραστηριότητες που υλοποιούνται καθημερινά στην “Ονειρούπολη” με όρεξη και αγάπη από τους παιδαγωγούς είναι:

. Η μάθηση με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας χρησιμοποιώντας παιδαγωγικό υλικό
. Εικαστικά- Ζωγραφική
. Κολάζ- Χειροτεχνίες- Κατασκευές
. Κουκλοθέατρο
. Παραμύθια-Δραματοποίηση
. Μουσικοκινητική
. Δημιουργική απασχόληση-Φύλαξη


3.Πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάει το παιδί τους σε μία παιδική μονάδα. Τι έχετε να τους προτείνετε?

Θεωρώ την ηλικία των 2,5 ετών ως την πιο κατάλληλη ηλικία για το παιδί να ενταχθεί σε ένα τμήμα με άλλα παιδάκια συνομήλικά του ή και κοντά στην ηλικία του. Κι αυτό γιατί, έχει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί, να αποκτήσει όμορφους τρόπους συμπεριφοράς, σωστά ερεθίσματα, ανθρώπινες αξίες και φυσικά, να έρθει σε αλληλεπίδραση με το κοινωνικό του περιβάλλον!

Ως παιδαγωγός θα πρότεινα και θα προέτρεπα τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους σε τέτοιου είδους χώρους, καθώς εκεί γίνεται σωστή και ομαλή προετοιμασία των παιδιών για το μετέπειτα σχολικό περιβάλλον.
 

4.Υπάρχει κάποιο ελάχιστο χρονικό διάστημα που θα πρέπει να μείνει ένα παιδί στη παιδική μονάδα? Μέχρι ποιά ηλικία μπορεί να βρίσκεται εκεί?

Ναι, οι Μονάδες δύνανται να φιλοξενήσουν παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η "Ονειρούπολη" φιλοξενεί στο πρωινό τμήμα της, παιδιά ηλικίας 2,5 - 4,5 ετών και στην απογευματινή απασχόληση, παιδιά ηλικίας 2,5 έως 6 ετών.
 

5.Ποιοι είναι οι στόχοι που θέτει μία Μονάδα Φροντίδας και Απασχόλησης?

Ο στόχος των εκπαιδευτικών είναι να προσφέρουν στα παιδιά δημιουργικές ώρες απασχόλησης με διάφορες δραστηριότητες, ποιηματάκια-τραγουδάκια, πολλά παιχνίδια και την απαραίτητη για την ηλικία τους μάθηση με σύγχρονους πάντα τρόπους διδασκαλίας και επιλεγμένο παιδαγωγικό υλικό.

Η κύρια επιδίωξή μας στην "Ονειρούπολη" είναι η ένταξη, η κοινωνικοποίηση και η ομαλή προσαρμογή του παιδιού στη πρώτη επαφή του με το σχολείο!


Μερικές πληροφορίες για την Ονειρούπολη

Η “Ονειρούπολη” δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018 με πολλή όρεξη, θέληση και μεράκι. Είναι διαμορφωμένη με τα τελευταία πρότυπα που συστήνει ο ανάλογος κανονισμός των σχολείων, παρέχοντας την απαιτούμενη άνεση και ασφάλεια στα παιδιά.

Το προσωπικό είναι παιδαγωγικά καταρτισμένο και ειδικευμένο, με αμέριστη αγάπη και αφοσίωση στα παιδιά!


Εκεί, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας (από 2,5 έως 4,5 ετών) έχουν την ευκαιρία να παίζουν, να διασκεδάζουν, να διαπαιδαγωγούνται και να περνούν όμορφα και δημιουργικά τις πρωινές ώρες της λειτουργίας του, καθημερινά από τις 8:15 έως τις 13:15.Απογευματινή δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 2-6 ετών κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ώρες 17:00 - 21:00

Όμορφο, ζεστό και οικείο περιβάλλον, άνετοι χώροι, μεγάλη-παιχνιδιάρικη αυλή, καθώς και έμπειρο ειδικευμένο προσωπικό περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με χαρά και όρεξη για μάθηση και δημιουργία!!!

Στόχος / επιδίωξη:

Ένταξη, κοινωνικοποίηση και ομαλή προσαρμογή του παιδιού στην πρώτη επαφή του με το σχολείο.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθημερινά είναι:

* Εκμάθηση με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας χρησιμοποιώντας παιδαγωγικό υλικό
* Εικαστικά-ζωγραφική
* Κολάζ-Χειροτεχνίες
* Κουκλοθέατρο
* Παραμύθια-Δραματοποίηση
* Μουσικοκινητική
* Δημιουργική απασχόληση
* Φύλαξη

Το παραμύθι ζωντανεύει στους ονειρικούς χώρους της “Ονειρούπολης”, τόσο μέσα, όσο και έξω, στην όμορφη και παιχνιδιάρικη αυλή της… Εσείς θέλετε να το ζήσετε…;


Επικοινωνία:
Αγιάς 75 (Περιοχή ΑΤΑ)
Τηλέφωνο: 2414 005 676, 6983 432 120