Έξω από τους Ιερούς Ναούς η κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ - Μητρόπολη Λαρίσης και αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις

Έξω από τους Ιερούς Ναούς η κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ - Μητρόπολη Λαρίσης και αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις

Έξω από τους ιερούς ναούς της μητρόπολης Λαρίσης θα βρίσκεται η κινητή μονάδα εμβολιασμών της 5ης ΥΠΕ προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός σε όλους όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης πιθανής επιδείνωσης το χειμώνα του 4ου κύματος της πανδημίας.

Σε μία προσπάθεια λοιπόν να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε πληθυσμιακές ομάδες, όπου παρατηρείται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη πρoχωρούν ενώνοντας τις δυνάμεις τους η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η 5η ΥΠΕ, ο δήμος Λαρισαίων και η περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αυτό τονίστηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου, παρουσία του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτη Σερέτη, με θέμα τη χρήση της κινητής μονάδας εμβολιασμών της 5ης ΥΠΕ έξωθεν από τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς Λαρίσης.Η πρωτοβουλία της συστράτευσης με την 5η ΥΠΕ και την αυτοδιοίκηση για να βρίσεται η κινητή μονάδα έξω από τους ναούς ανήκει στο μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο καθώς όπως ανέφερε στόχος είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ειδικά στα χωριά, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμαλή. Από την Κυριακή 3 Οκτωβρίου λοιπόν θα βρίσκεται έξω από τις εκκλησίες, πλήρως εξοπλισμένη η κινητή μονάδα όπου ο καθένας θα μπορεί να εμβολιαστεί χωρίς να έχει κλείσει ραντεβού, με το εμβόλιο της Pfizer.

“Στόχος μας είναι να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι ειδικά στα χωριά”, σημείωσε ο Σεβασμιότατος, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να επισπεύσουμε, ο κόσμος πρέπει να εμπιστευθεί την επιστήμη. Στην δική μας Μητρόπολη ασθένησαν 18 ιερείς και μάλιστα ο ένας ήταν τόσο βαριά στην εντατική που παλεύει μήνες με τον ιό και ακόμη δεν έχει σταθεί στα πόδια του».

Από όλους τονίστηκε η ανάγκη να πειστούν όσοι Χρισταινοί παραμένουν ανεμβολίαστοι για τη χρησιμότητα των εμβολίων, ως το μόνο όπλο - δώρο της επιστήμης για την προστασία της υγείας τους και της ζωής τους από τις επιπλοκές του κορονοϊού.

Ειδικότερα ο σεβασμιότατος μητροπλίτης κ. Ιερώνυμος στάθηκε στην απώλεια ζωών το τελευταίο διάστημα στην πόλη ευσεβών Χριστιανών που είχαν μείνει ανεμβολίαστοι, γεγονός  που σκόρπισε θλίψη και οδύνη στην τοπική μας μητρόπολη και τη χριστιανική κοινότητα.

Μετά το πέρας της συνέντευξης ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος συνοδευόενος από τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο ξεναγήθηκε από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ στους χώρους του κοντέϊνερ της κινητής μονάδας εμβολιασμών.

Πηγή : www.thessaliatv.gr